top of page

 TATOEAGE VERWIJDEREN

Bij deze techniek wordt de huid behandeld met laserstralen, waardoor de tatoeage een andere kleur krijgt. De laserstralen breken de pigmenten in delen af, die op hun beurt door het natuurlijke afweersysteem van het menselijk lichaam langzaamaan worden verstoten. Het verwijderen van tatoeages met de laser is een handmatige behandeling.

 

De meeste natuurlijke kleuren kunnen met laser verwijderd worden, maar enkele kleurtinten zoals paars, roze, geel en witte tatoeages kunnen de helaas niet met laser worden verwijderd. Daarom adviseren wij als er met de gedachte wordt gespeeld om een tatoeage later weer te laten verwijderen, geen kleuren te gebruiken die moeilijk en/of onmogelijk zijn om met de laser te verwijderen. 

 

Het is overigens ook mogelijk om een verkeerd toegepaste permanente make-up of een verkeerd gebruikt pigment met de lasermethode te laten verwijderen.
Het aantal sessies om de tatoeage te verwijderen is afhankelijk van de gebruikte inkt, toe te passen techniek, de hoeveelheid pigment en de lasermethode. Het gemiddelde aantal sessies voor het verwijderen van een tatoeage ligt tussen de 3-10 sessies. De periode tussen de sessies bij het verwijderen van tatoeages is 6-8 weken.

 

Aandachtspunten nazorg na het verwijderen van een tatoeage:

  • de behandelde plek regelmatig met een wattenschijfjes gedrenkt in koud water laten afkoelen

  • de behandelde plek indien mogelijk omhooghouden en laten rusten

  • gebruik op de behandelde plek een crème die de behandelaar heeft aanbevolen

  • 2 dagen lang geen warm water, sauna, stoombad en dergelijke gebruiken

  • indien ondanks bovengenoemde regels zijn nageleefd, toch nog rode plekken, pijnlijke opzwelling, kloppende en dergelijke pijnklachten zich voordoen, neemt u zo snel mogelijk contact op met uw behandelaar.

  • er zal 3-4 dagen na de behandeling een korst en rode plekken ontstaan. In die periode is het verstandig om niet te gaan zwemmen in een zwembad of in de zee. Kan wel weer als korstjes verdwenen zijn.

 

Handelingen vóór de laserbehandeling van de tatoeageverwijdering:

  • tot 2 weken voor de behandeling de plek die behandeld gaat worden niet blootstellen aan de zon

  • 1 dag voor de behandeling en op de dag zelf, geen aspirine of andere pijnstillers die bloed kunnen verdunnen slikken

  • 1 week voor de behandeling stoppen met ijzertabletten

  • 30-45 minuten voor de behandeling een door de behandelaar aanbevolen anesthesiecrème aanbrengen en met stretchfilm bedekken.

bottom of page