top of page

SCALP PIGMENTATIE

Haarsimulatie is een toepassing van micropigmentatie op het hoofd. Haarsimulatie is een medische camouflagetoepassing dat gebruikt wordt om haaruitval van de hoofdhuid of de baard, alopecia of kale plekken na haartransplantatie minder zichtbaar te maken. Het wordt ook wel haarsimulatie, haarpigmentatie of scalppigmentatie genoemd.

 

Met deze behandeling wordt op de behaarde hoofdhuid een beeld van een haarfollikel gecreëerd, zodat de dichtheid van het haar minstens 2 of 3 keer meer wordt en het op een dikke haarbos gaat lijken.

De pigmenten worden direct onder de oppervlakte van de epidermis huidlaag aangebracht, waardoor deze niet met externe factoren in aanraking kunnen komen en ook niet in de bloedsomloop terecht kunnen komen.

 

De duur van deze behandeling is afhankelijk van het oppervlakte dat bedekt moet worden en kan 1 tot 7 uur duren. Bij grotere oppervlaktes zijn meerdere sessies nodig.

De levensduur van haarsimulatie verschilt op basis van de gebruikte pigmenten, dus de kleur en de huidstructuur. Het kan minimaal 3 en maximaal 7 jaar meegaan.

 

Volgens de medische classificering valt haarsimulatie onder Permanente Make-Up en is absoluut geen chirurgische ingreep. (niet invasief)

Je hoeft geen maanden te wachten om het resultaat te zien, zoals dat bij haarimplantatie wel het geval is. Bij haarsimulatie wordt de hoofdhuid ingekleurd met kleine puntjes om haareffect te verkrijgen, hierdoor krijg je snel resultaat. Het is een zeer populaire en vaak toegepaste behandeling.

 

Na de behandeling kan men het gewone leven weer als normaal hervatten.

bottom of page