top of page

SCALP PIGMENTATIE

Haarsimulatie is een toepassing van micropigmentatie op het haar. Haarsimulatie is een medische camouflagetoepassing dat gebruikt wordt om haaruitval van de hoofdhuid of de baard, Alopesi of de kale plekken na haartransplantatie weg te werken. Het wordt ook wel haarsimulatie, haarpigmentatie of scalppigmentatie toepassing genoemd.

 

Met deze toepassing wordt op de behaarde hoofdhuid een beeld van een haarfollikel gecreëerd, zodat de dichtheid van het haar minstens 2 of 3 keer wordt en het op een dikke haarbos gaat lijken.

De pigmenten worden direct onder de oppervlakte van de Epidermis huidlaag geïnjecteerd, waardoor deze niet met externe factoren in aanraking kunnen komen en ook niet in de bloedsomploop kunnen terechtkomen.

 

De duur van deze behandeling is afhankelijk van de oppervlakte dat bedekt moet worden en kan 1 tot 7 uur duren. Lang durende behandelingen kunnen in enkele sessies worden afgerond.

De levensduur van haarsimulatie verschilt op basis van de gebruikte pigmenten, dus et verf en de huidstructuur. Het kan minimaal 3 en maximaal 7 jaar meegaan.

 

Volgens de medische classificering valt haarsimulatie onder permanente make-up en het is belangrijk dat dit absoluut geen chirurgische ingreep is.

 

Het is niet nodig dat je maanden moet wachten om het resultaat te zien zoals dat bij haarimplantatie het geval is. Bij haarsimulatie wordt de hoofdhuid geverfd om haareffecten te verkrijgen en zodoende wordt er heel snel resultaat. Derhalve is dit een zeer populaire en veel gevraagde toepassing.

 

Na de behandeling kan de persoon gewoon verder met haar dagelijkse leven

bottom of page