top of page

LASEREPILATIE

Doet laserontharing pijn?

 

Pijnlijk is de behandeling voor de meeste mensen niet, er is een tintelend, wat prikkend gevoel, maar voor de meeste mensen voelt dit hooguit wat vervelend. Wel zijn sommige delen van het lichaam iets gevoeliger dan andere delen. 


Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

 

De Shr ice laser verstoort het groeipatroon van de haren in de actieve fase. Aangezien andere haren deze groeifase pas later bereiken zijn er meerdere behandelingen nodig om alle haren in een bepaald gebied te kunnen verwijderen. U kunt rekening houden met in ieder geval 3 tot 8 behandelingen. Bij de eerste drie behandelingen zal er 4 tot 6 weken tussen zitten. De (eventuele) volgende behandelingen kan er een wat langere tijd tussen.


Voor wie is de behandeling nodig?

 

Voor vrouwen en mannen die hun beharing/overbeharing als storend ervaren. Gezicht, benen, borst, rug, oksels, bikinilijn, uitdunnen van de baard, in principe is alles mogelijk. De haren mogen niet te dun (licht dons), te wit (licht van kleur) of grijs zijn. De energie die vrijkomt zoekt namelijk de gepigmenteerde knop onder aan de haar. Bij lichte dons is deze niet aanwezig en bij een gepigmenteerde of een door de zon gekleurde huid, neemt de huid soms veel energie op. 

Wat gebeurd er na de behandeling?

 

Binnen een paar minuten na de behandeling kan het behandelde gebied wat rood worden en wat zwellinkjes vertonen. Dit is een reactie op de sterke hitte die de laser op de huid gebracht heeft. Deze reactie zal snel weer verminderen.    

 

Voor na de behandeling?

 

Er zijn een aantal puntjes waarop gelet dient te worden, maar die geen ongemak veroorzaken:
Geen producten aanbrengen op het behandelde gebied, behalve cooling-gel of een zonnebrandcrème met zeer hoge beschermingsfactor (sunblock), als u in de zon loopt. U mag het gebied met een zachte reiniging wassen, maar niet scrubben.
Niet met het behandelde gebied in de zon, niet onder de zonnebank en geen zelfbruinende producten gebruiken 2 weken voor en na de behandeling. 1 tot 2 weken na de behandeling zullen de haren uitgroeien. Deze mogen geschoren worden, maar dat hoeft niet, want ze vallen vanzelf uit. Tussen de behandelingen in niet harsen of met het pincet de haren uittrekken. Alleen scheren is toegestaan. De huid laten rusten, niet pulken.

 

Hoe lang duurt het tot alle haartjes verdwenen zijn?

 

In 5 tot 8 behandelingen gaan we je ongewenste haartjes definitief te lijf. Het precieze aantal hangt af van je leeftijd, hormonen, de plaats, de kleur van je haartjes, je type huid en andere factoren. In bepaalde gevallen kunnen ook vervolgsessies nodig zijn, omdat de hormoonhuishouding de haargroei stimuleert. Tijdens de intake kunnen we ongeveer bepalen hoeveel behandelingen je nodig zult hebben.

bottom of page