top of page

LASEREPILATIE

Doet laserontharing pijn?
Pijnlijk is het voor de meeste mensen niet, er is een tintelend, wat prikkelend gevoel, maar voor de meeste mensen is dit hooguit wat irritant. Echter, sommige delen van het lichaam zijn nu eenmaal iets gevoeliger dan andere delen. 


Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

De Shr ice laser verstoort het groeipatroon van de haren in de actieve fase. Omdat andere haren deze groeifase pas later bereiken zullen er meerdere behandelingen nodig zijn om alle haren in een bepaald gebied te vernietigen. Rekent u in ieder geval op 3 tot 8 behandelingen. De eerste drie behandelingen zullen met een tussenpoos van 4 tot 6 weken plaatsvinden. De (eventuele) volgende behandelingen kunnen wat langere tussentijd nemen. 


Voor wie is de behandeling nodig?
Voor vrouwen en mannen die hun overbeharing als storend ervaren.
Gezicht, benen, borst, rug, oksels, bikinilijn, uitdunnen van de baard, in principe is alles mogelijk. De haren mogen niet te dun (licht dons) of te wit zijn. De energie die vrijkomt zoekt namelijk de gepigmenteerde knop onder aan de haar. Bij licht dons is deze niet aanwezig en bij een gepigmenteerde of een door de zon verkleurde huid, neemt de huid soms veel energie op. 

Wat gebeurd er na de behandeling?
Binnen een paar minuten na de behandeling kan het behandelde gebied wat rood worden en wat zwellinkjes vertonen. Dit is een reactie op de sterke hitte die de laser in de huid gebracht heeft. Deze reactie zal snel weer verminderen.  

 

Voor na de behandeling?
Er zijn een aantal puntjes waarop moet gelet worden, maar die geen ongemak veroorzaken:
Geen producten aanbrengen op het behandelde gebied, behalve cooling-gel of een zonnebrandcreme met zeer hoge beschermingsfactor (sunblock) als u in de zon loopt. U mag het gebied met een zachte reiniging wassen maar niet scrubben.
Niet met het behandelde gebied in de zon, niet op de zonnebank en geen zelfbruinende producten gebruiken 2 weken voor en na de behandeling. 1 tot 2 weken na de behandeling zullen de haren uitgroeien. Deze mogen dan geschoren worden, maar dat hoeft niet, want ze vallen vanzelf uit. Tussen de behandelingen in niet harsen of met het pincet uittrekken. Alleen scheren is toegestaan. De huid laten rusten, niet pulken.

 

Hoe lang duurt het tot alle haartjes verdwenen zijn?
In 5 tot 8 behandelingen gaan we je ongewenste haartjes definitief te lijf. Het precieze aantal hangt af van je leeftijd, hormonen, de plaats en de kleur van je haartjes, je type huid, en andere factoren. In bepaalde gevallen kunnen ook opvolgsessies nodig zijn, omdat de hormoonhuishouding de haargroei stimuleert. Tijdens de intake kunnen we zien hoeveel behandelingen je nodig zult hebben

bottom of page