top of page

LITTEKENBEHANDELING

Waar andere klinieken kiezen voor camouflage van littekens middels make-up of Permanent Make-Up, richten wij ons bij de behandeling van littekens primair op het herstellen van de huid en huidfuncties.

Onze huidtherapeute gaat uit van het vermogen tot regeneratie van het lichaam. Een litteken wordt gezien als een niet goed herstelde wond. De huid wordt in de behandeling zowel van buitenaf als van binnenuit behandeld en wordt zo gestimuleerd zich opnieuw te reconstrueren.

Littekens zijn vaak slecht doorbloed, bevatten geen pigment meer en kunnen ook gedeeltelijk verhoogd of verkleefd zijn. De technieken die gebruikt kunnen worden om de huid van buitenaf te behandelen zullen de verklevingen verzachten en de capillaire doorbloeding herstellen, waardoor op den duur het pigment zal terugkeren. Het is een ‘actieve’ behandeling. Middels het inbrengen van werkzame stoffen, maar ook middels Radio Frequentie of IPL zal het lichaam aangezet worden tot het verrichten van herstelwerkzaamheden. Deze herstelwerkzaamheden kunnen ondersteund worden met specifieke voedingsstoffen, zoals vitaminen, mineralen en proteïnen. Alleen op die manier kan de huid zich optimaal regenereren en kunnen ontsierende littekens, maar ook striae minder zichtbaar worden of zelfs geheel verdwijnen. Onderdeel van de behandeling is altijd een persoonlijk voedingsadvies en aanvullende informatie over voedingssupplementen die het herstel kunnen bespoedigen.

De behandeling is geschikt voor littekens ontstaan door :
• verwondingen
• acné
• operaties
• verbranding (brandwonden)
• maar ook voor striae

Ieder litteken is uiteraard anders en de behandelwijze is afhankelijk van de oorzaak en de omvang van de aangetaste huid. Voor een effectieve behandeling is het belangrijk dat het litteken niet te recent mag zijn. (minimaal 2 jaar oud) Meestal zal de behandeling meerdere malen herhaald moeten worden, met steeds tussenpozen van een aantal weken.

Een nagenoeg gelijke behandeling wordt ook toegepast op stiae.

Prijs per behandeling van maximaal een uur is € 175,00.

bottom of page