top of page

3D AREOLA

Wat is Areola?


Is de donkere ring rond de tepel die tepelhof ( Areolagebied ) wordt genoemd.  De kleur en grootte van de tepelhofringen variëren van persoon tot persoon.  Anatomisch gezien kan het worden gezien als 10-12 cm, hoewel de diameter varieert tussen 4-6 cm.
Verwondingen als gevolg van kanker, brandwonden, borstamputatie en verschillende redenen veroorzaken gedeeltelijk of volledig kleurverlies in het gebied van de tepelhof.  Vooral na kankeroperaties wordt de tepel gereconstrueerd door een chirurgische ingreep.  Dan komen permanente make-up technieken om de hoek kijken.  Dit proces wordt ook wel Areola Micropigmentation, Nipple Medical Pigmentation of Nipple Coloring genoemd.

Wat is Areola Micropigmentatie?


Medische tepelpigmentatie is een permanente make-uptoepassing die speciale training en ervaring vereist.  Met permanente make-up is het mogelijk om verschillende kleurverlies en ongelijkheden in de tepelhof te corrigeren.  Bij de permanente make-up techniek worden in dit gebied organische pigmenten aangebracht.  Het tepelhof is gekleurd zoals het in zijn eigen aard is.


Hoe wordt Areola-micropigmentatie uitgevoerd?


Voorafgaand aan de medische pigmentatie van de tepel wordt de plaats waar de tepel en de ringen zullen ontstaan ​​bepaald en omlijnd.  Na het meten van het areola-gebied, wordt de selectie van organisch pigment gemaakt op basis van de huidskleur.  Deze organische pigmenten worden uitsluitend geproduceerd voor medische toepassingen en niet om allergische reacties te veroorzaken.  In de volgende fase worden steriele en wegwerpnaalden geselecteerd die geschikt zijn voor het huidtype van de patiënt.  Na al deze fasen wordt het te behandelen gebied onder plaatselijke verdoving verdoofd en wordt het kleurproces gestart.

 

Een gevoel van diepte wordt gegeven door schaduwen onder en aan de zijkanten van de tepel te maken.  Witte en rode kleuren worden gebruikt om de melkkanalen op de speen te creëren.  Er wordt een tepel verkregen die heel dicht bij de echte staat en niet gemakkelijk wordt opgemerkt.  De meerderheid van degenen geven aan dat de tepeltattoo minder of niet veel pijn doet in vergelijking met de normale tatoeage.  De tepel, die onder normale omstandigheden een gevoelig gebied is, kan na de operatie gevoelloos worden.  De tatoeage op de tepel wordt aangebracht met een speciale techniek, afhankelijk van het ervaren weefsel- en huidverlies.  Hierdoor zijn bij zorgvuldige zorg meestal 1 of 2 sessies voldoende.  Zelfs als de tatoeage nog jaren na het aanbrengen wordt gebruikt, kan er na verloop van tijd verkleuring optreden in het gebied dat door de wrijving van het wasgoed wordt gedragen.  Dit is een normale situatie.


De procestijd voor het aanbrengen van tepelhofpigmentatie ligt in het bereik van 30-60 minuten, en de permanentieperiode varieert tussen 2 en 5 jaar.  Retoucheren wordt 2-3 jaar na de procedure aanbevolen.  De procedure duurt gemiddeld 1 uur voor 1 borst en maximaal 2 uur voor 2 tepels.


Om Areola-micropigmentatie bij kankerpatiënten uit te voeren, moet eerst de kankerbehandeling worden voltooid en bij patiënten met borstprothese mag de behandeling pas worden uitgevoerd 6 maanden na implantatie.


De zorg na de tepelhofpigmentatie procedure wordt verleend door de specialist.  Daarnaast dienen bloedverdunners en pijnstillers met bloed verdunnende werking 48 uur voor het kleurproces te worden gestaakt, met toestemming van uw arts.

Waarom moet Areola-micropigmentatie worden gedaan?


Bij de toepassing van Areola Micropigmentatie is het bedoeld om het uiterlijk van de tepels te corrigeren van mensen die een borstoperatie hebben ondergaan.  Borstkanker creëert een psychologisch verwoestende situatie bij patiënten die een operatie hebben ondergaan vanwege brandwonden, borstamputatie en verschillende redenen.  In deze toepassing is het psychologisch gunstig in termen van het verbeteren van het zelfrespect en het geven van zelfvertrouwen.

bottom of page