top of page

3D AREOLA

Wat is Areola?


Dit is de donkere ring rond de tepel die ook wel tepelhof ( Areolagebied ) wordt genoemd. De kleur en grootte van de tepelhofringen variëren per persoon. Anatomisch gezien kan het worden gezien van 10-12 cm, hoewel de diameter varieert tussen 4-6 cm.

 

Verwondingen als gevolg van kanker, brandwonden, borstamputatie en verschillende redenen veroorzaken gedeeltelijk of volledig kleurverlies in het gebied van de tepelhof. Vooral na operaties voor kanker wordt de tepel gereconstrueerd door een chirurgische ingreep. Daarna komen Permanente Make-Up technieken om de hoek kijken. Dit proces wordt ook wel Areola Micropigmentation, Nipple Medical Pigmentation of Nipple Coloring genoemd.

Wat is Areola Micropigmentatie?

 

Medische tepelpigmentatie is een Permanente Make-Up toepassing die speciale training en ervaring vereist. Met Permanente Make-Up is het mogelijk om verschillende vormen kleurverlies en ongelijkheden in de tepelhof te corrigeren. Bij de permanente make-up techniek worden in dit gebied organische pigmenten aangebracht. Het tepelhof wordt gekleurd zoals het van zichzelf was/is.

 

Hoe wordt Areola Micropigmentatie uitgevoerd?

 

Voorafgaand aan de medische pigmentatie van de tepel wordt de plaats waar de tepel en de ringen zullen ontstaan ​​bepaald en omlijnd. Na het meten van het areola-gebied, wordt de selectie van organisch pigment gemaakt op basis van de huidskleur. Deze organische pigmenten worden uitsluitend geproduceerd voor medische toepassingen, om geen allergische reacties te veroorzaken. In de volgende fase worden steriele wegwerpnaalden geselecteerd die geschikt zijn voor het huidtype van de patiënt. Na al deze fasen wordt het te behandelen gebied onder plaatselijke verdoving gebracht en wordt het kleurproces gestart.

 

Het gevoel van diepte wordt gegeven door schaduwen onder en aan de zijkanten van de tepel te maken. Witte en rode kleuren worden gebruikt om de melkkanalen op de speen te creëren.  Er wordt een tepel gecreëerd die heel dicht bij de werkelijkheid ligt en niet gemakkelijk wordt opgemerkt. De meerderheid geeft aan dat een tepeltattoo minder of niet veel pijn doet in vergelijking met een normale tatoeage. De tepel, die onder ‘’normale’’ omstandigheden een gevoelig gebied is, kan na de operatie gevoelloos worden.  

 

De tatoeage op de tepel wordt aangebracht met een speciale techniek, afhankelijk van het weefsel- en huidverlies. Hierdoor zijn na zorgvuldige zorg meestal 1 of 2 sessies voldoende. Na het aanbrengen van de pigmentatie kan er na verloop van tijd verkleuring optreden. Dat komt door de wrijving van kleding.


De periode dat tepelhofpigmentatie mooi blijft varieert tussen 2 en 5 jaar. Retoucheren wordt 2-3 jaar na de procedure aanbevolen. De behandeling duurt gemiddeld 1 uur voor 1 tepel en maximaal 2 uur voor 2 tepels.


Om Areola Micropigmentatie bij kankerpatiënten uit te voeren, moet eerst de kankerbehandeling afgerond zijn en bij patiënten met borstprothese mag de behandeling pas worden uitgevoerd 6 maanden na implantatie.


De nazorg bij de tepelhofpigmentatie wordt verzorgd door de specialist. Daarnaast dienen bloedverdunners en pijnstillers met bloed verdunnende werking 48 uur voor het kleurproces worden gestaakt, met toestemming van uw arts.

 

Voor wie is Areola Micropigmentatie de oplossing?

 

Areola Micropigmentatie is het bedoeld om het uiterlijk van de tepels te corrigeren van mensen die een borstoperatie zijn ondergaan. Borstkanker heeft psychisch veel effect op een persoon, het zelfvertrouwen kan enorm dalen, naast al het verdriet over de verandering van je lichaam. Areola kan na brandwonden, borstamputatie en andere verschillende redenen. De behandeling zorgt er hopelijk voor dat het zelfvertrouwen weer zal toenemen.

bottom of page